CheeseCake

INGREDIËNTEN
Bodem:
100g walnoten (gemalen)
3 eetlepels pekmez (fruitsiroop of melasse)
Cream:
150g smeerkaas
1 glas kwark/plattekaas
1 ei
1 zakje vanillesuiker
100g amandelmeel
een snufje zout
Topping:
1-2 handje(s) rode vruchten
beetje bloem

 

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 170°C.


Start eerst met het maken van de bodem. Meng de gemalen walnoten samen met
de pekmez tot 1 geheel. Het is een plakkerige samenstelling. Druk dit mengsel tot
een bodem in een ovenschaaltje. Leg er op voorhand bakpapier in. Laat rusten in
de koelkast.


Maak ondertussen de 'cream'. Hiervoor meng je alle ingrediënten samen, behalve
de eieren. Het is de bedoeling dat de eieren één voor één worden toegevoegd aan
het beslag.


Haal de bodem uit de koelkast en giet er de 'cream' over. Neem een beetje van de rode vruchten (je hebt de rest nodig voor de afwerking) en strooi er wat bloem over. Dit doe je om te voorkomen dat de rode vruchten tot de bodem zakken.


Bak de cheesecake gedurende 40min op 170°C, zet een aparte ovenschaaltje met water mee in de oven om te voorkomen dat de cheesecake barst.


Zet de oven uit en houd de ovendeur gesloten. Laat de cheesecake nog een halfuur in
de oven rusten. Werk af met de resterende rode vruchten en plaats de cheesecake tot
de volgende dag in de koelkast. Smakelijk!

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤
via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Love Koeken

INGREDIËNTEN

-Voor ongeveer 10 à 12 koekjes-

100g volkoren bloem

2-3 eetlepels pindakaas

1 theelepel bakpoeder

Aardbeien of fruit naar keuze

chocolade

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.

Was en snijd het fruit in plakjes en leg opzij voor later.

 

Meng alle andere ingrediënten samen in een kom. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik. Gebruik een ronde vorm om cirkels uit het deeg te drukken. Snijd nu met behulp van vormpjes (met verschillende grootte) hartjes uit het deeg.

 

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop. Bak tot ongeveer 15-20 minuten. Leg de hartjeskoeken op ronde koekjes (zie foto) en leg wat fruit in de kuiltjes. Steek opnieuw voor 8 tot 10 minuten de bakplaat in de oven.


Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Werk sommige koekjes af met chocolade en vul de kuiltjes nog wat verder met fruit.

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤
via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Bananen Muffins

INGREDIËNTEN

2 rijpe bananen

50 ml zonnebloemolie

1 ei

190 g bloem

30 g bruine suiker

1 zakje vanille suiker

2 theelepels bakpoeder

Een snufje zout

Een handje chocoladedruppels

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 160°C.

Prak de bananen tot moes en voeg er het ei en zonnebloemolie aan toe.  Voeg in een ander kom alle droge ingrediënten samen: bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
Meng daarna het bananenmengsel toe aan het bloemmengsel. Roer er de chocoladedruppels erdoor.

Plaats papieren muffinvormpjes in een muffin bakplaat. Gebruik een ijs coupé: 1 coupé deeg is voldoende ➡ Heb je geen ijs coupé? Gebruik dan 2 lepels.

Plaats de bakplaat in de oven tot de muffins goudbruin gekleurd zijn. Haal ze eruit na een priktest gedaan te hebben ➡
 heb je geen prikstaafje? gebruik dan een tandenstoker.

Prik het in een muffin, indien er geen deegrestjes plakken aan de tandenstoker dan is de muffin langs binnen ook gebakken.

❗Let op, open de deur van de oven niet te vroeg anders zakken de muffins❗

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Citroencake

INGREDIËNTEN

3 eieren

60g suiker 

150g kwark 0%

75ml zonnebloemolie

1 citroen

1 zakje vanillesuiker

1 zakje bakpoeder

Een snufje zout

200g bloem

bloemsuiker

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 175°C.

Klop de eieren in een grote kom los en doe er de suiker en vanillesuiker bij. Klop verder tot een schuimig mengsel.

Voeg er de kwark, de zonnebloemolie, de citroenrasp en de citroensap aan toe en mix verder tot één romig en egaal geheel. Nu kan je aan het mengsel
de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toevoegen en verder mixen tot een mooi glad beslag. Stop met mixen wanneer de droge ingrediënten zijn opgenomen.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het cakebeslag in de cakevorm. Bak gedurende 55-60 min op 175°C gaar en goudbruin. Haal de cake uit
de oven na een priktest gedaan te hebben ➡ Heb je geen prikstaafje? Gebruik dan een tandenstoker. Prik het staafje/ de tandenstoker in de cake, indien er geen deegrestjes aan plakken dan is de cake binnenin ook gaar.

❗Let op, open de deur van de oven niet te vroeg anders zakt de cake❗

Laat de cake ongeveer 10-15 min. afkoelen in de vorm. Laat nadien verder afkoelen op een rooster door de cake uit de vorm te halen. Zeef op de cake wat bloemsuiker alvorens te serveren.

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Amandelgebak met bosbessen

INGREDIËNTEN
1 ei
50g honing
30g pindakaas
50g chocolade
200g bosbessen
50g amandelmeel
50g bloem
70ml melk

 

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°C.

Hou de chocolade en de bosbessen apart. Mix in een kom alle droge ingrediënten en in een aparte kom alle overige natte ingrediënten. Voeg beide mengsels samen en giet in een bakplaat ➡ gebruik bakpapier.

Werk af met de chocolade en de bosbessen. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal het gebak uit de oven en laat afkoelen. Haal uit de vorm en snij in stukken.

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Vegan chocomousse

INGREDIËNTEN

1 bokaal kikkererwten

80g chocolade

Fruit naar keuze


BEREIDINGSWIJZE

Smelt de chocolade au bain-marie.

Vang ondertussen het vocht van de kikkererwten en de kikkererwten op in aparte schaaltjes.

De kikkererwten kunnen later in een ander recept gebruikt worden ➡ zie recept van Hummus. Het vocht (of aquafaba) klop je met een mixer tot schuim. Spatel het opgeklopte kikkererwtenvocht onder de gesmolten chocolade.

Giet in schaaltjes en laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Strooi er nog wat chocoladeschaafsel over of werk af met fruit naar keuze bij het serveren.


!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Applecrumble

INGREDIËNTEN

1 appel
30g havermout
40g meel
25g zonnebloemolie
20g noten naar keuze
1 eetlepel honing
Snuf kaneel

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200°C.

Hak de noten fijn en meng met havermout, meel en kaneel. Smelt de honing samen met de zonnebloemolie in de microgolfoven.

Voeg deze toe aan het meelmengsel. Meng met je handen alles goed samen tot een kruimelachtig deeg. Schil de appel en snijd in kleine stukken. Verdeel
de appeltjes over een ovenschaal en bestrooi ze met een beetje kaneel. Verdeel het kruimeldeeg daarover en bak de Applecrumble 20 à 25 min. in de oven tot deze lichtbruin en krokant wordt.

Serveer bij voorkeur warm, maar afgekoeld is het even lekker!
💡 combineer met yoghurt!😊

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »