INGREDIËNTEN
Bodem:
100g walnoten (gemalen)
3 eetlepels pekmez (fruitsiroop of melasse)
Cream:
150g smeerkaas
1 glas kwark/plattekaas
1 ei
1 zakje vanillesuiker
100g amandelmeel
een snufje zout
Topping:
1-2 handje(s) rode vruchten
beetje bloem

 

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 170°C.


Start eerst met het maken van de bodem. Meng de gemalen walnoten samen met
de pekmez tot 1 geheel. Het is een plakkerige samenstelling. Druk dit mengsel tot
een bodem in een ovenschaaltje. Leg er op voorhand bakpapier in. Laat rusten in
de koelkast.


Maak ondertussen de 'cream'. Hiervoor meng je alle ingrediënten samen, behalve
de eieren. Het is de bedoeling dat de eieren één voor één worden toegevoegd aan
het beslag.


Haal de bodem uit de koelkast en giet er de 'cream' over. Neem een beetje van de rode vruchten (je hebt de rest nodig voor de afwerking) en strooi er wat bloem over. Dit doe je om te voorkomen dat de rode vruchten tot de bodem zakken.


Bak de cheesecake gedurende 40min op 170°C, zet een aparte ovenschaaltje met water mee in de oven om te voorkomen dat de cheesecake barst.


Zet de oven uit en houd de ovendeur gesloten. Laat de cheesecake nog een halfuur in
de oven rusten. Werk af met de resterende rode vruchten en plaats de cheesecake tot
de volgende dag in de koelkast. Smakelijk!

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤
via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.