• Gezonde levensstijl
  • Zonder beperkingen
  • Eatidall
  • Persoonlijke aanpak
  • Doelgericht
Home » Tips&Tricks » Peulvruchten

Peulvruchten

Gepubliceerd op 29 april 2021 om 19:22

NL-
Peulvruchten zijn ideale eiwitbronnen en vormen een goed alternatief voor vlees. Ze hebben een gunstig effect op het slechte cholesterol (LDL-cholesterol) en zorgen voor een langere verzadiging omdat ze veel vezels bevatten. We kunnen ze niet allemaal categoriseren als groenten door het hoge gehalte aan eiwitten, koolhydraten en vezels. Zo zijn snijbonen, sperziebonen en peultjes bijvoorbeeld wel groenten.

Naast de vele voordelen van peulvruchten, kunnen ze ook bepaalde kwaaltjes uitlokken. Het klopt inderdaad dat peulvruchten gasvormend werken. Dit komt omdat peulvruchten koolhydraten bevatten die niet volledig verteerd kunnen worden. Deze koolhydraten komen dan onverteerd in onze dikke darm terecht. In onze dikke darm hebben we goede bacteriën die vergisten met de onverteerde voedingsresten waardoor er veel gassen ontstaan. We ervaren het dan als een opgeblazen buik, winderigheid,...

Wil jij leren hoe je de vertering van peulvruchten kunt bevorderen?
Download gratis mijn Tips&Tricks over de peulvruchten.

TR-
Geçenlerde kuru baklagiller ilgili bilgiler paylaştım.

Baklagiller ideal protein kaynaklarıdır ve ete iyi bir alternatiftir. Kötü kolesterol (LDL- kolesterol) üzerinde faydalı etkileri vardır ve bol miktarda lif içerdikleri için daha uzun tokluk sağlarlar. Yüksek protein, karbonhidrat ve lif içeriği nedeniyle hepsini sebze olarak kategorize edemiyoruz. Örneğin çalı fasulyesi, yeşil fasulye ve kar bezelyesi sebzelerdir.

Baklagillerin pek çok faydasının yanı sıra gaz problemi gibi rahatsızlıklar da verebilirler. Bunun nedeni baklagillerin tam olarak sindirilemeyen karbonhidratlar içermesidir. Bu karbonhidratlar daha sonra kolonda (kalın bagırsak) sindirilemez hale gelir. Kolonda iyi bakteriler vardır ve bu bakteriler sindirilmemiş gıda artıklarını fermente ederek çok fazla gaz oluştururlar. şişkinlik ve gaz kaçırma isteği bu yüzden oluşur.

Kuru baklagillerin sindirimini nasıl kolaylaştırabileceginizi ögrenmek istermisiniz?
O halde kuru baklagiller ile ilgili İpuçları ve Püf Noktalarımı hemen indirin.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.