INGREDIËNTEN

1 butternut pompoen

2 eetlepels zonnebloemolie

3 handjes spinazie (of 3 bolletjes diepvriesspinazie)

1 teentje knoflook

1 klein blikje kikkererwten (200g)

Snufje zout, kruiden naar smaak

1 eetlepel tomatenpuree

150g heel fijne bulgur

1 granaatappel

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 160°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de butternut in 2 en haal met een lepel de zaadjes en een beetje van het vruchtvlees uit de pompoen. Besprenkel beide helften met zonnebloemolie en kruid naar smaak. Leg de butternut met de schil naar boven en het vruchtvlees naar beneden op de bakplaat. Rooster de pompoen voor 25-30 minuten.

Neem een kookpot en warm de resterende zonnebloemolie op. Stoof de spinazie met het teentje knoflook en voeg er nadien de uitgelekte kikkererwten aan toe. Doe de tomatenpuree erbij, breng op smaak met kruiden en laat verder pruttelen.

Neem ondertussen een aparte kom waar je de bulgur in kan doen. Voeg er gekookte water aan toe (tot net boven de bulgur). Laat het water intrekken.

!Gebruik een kom met een deksel, dan kan je deze afsluiten wanneer het water intrekt.

Eens de bulgur zacht is geworden, kan je het toevoegen aan het kikkererwtenmengsel. Meng alles goed samen. Haal de butternut uit de oven. Verdeel de bulgur over de helften en werk af met granaatappel.

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.